Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2018 17:29

28 συλλήψεις στη Μεσσηνία 

28 συλλήψεις στη Μεσσηνία 

Συνολικά 28 άτομα συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Μεσσηνία, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης – ενώ εξιχνιάστηκαν επίσης δύο περιπτώσεις κλοπής και δύο απόπειρες κλοπής σε σπίτια στον Αρι του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες έγιναν το Μάιο του 2013.  

Πιο αναλυτικά, στη διάρκεια της προχθεσινής επιχείρησης συνελήφθησαν: Μία 49χρονη Ελληνίδα στο Καλό Νερό, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε από πέρυσι στις 16 Νοεμβρίου ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, για υπεξαίρεση. Ενας 23χρονος Ελληνας για κατοχή 1 γραμμαρίου χασίς, στο πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας. Μια 32χρονη Ελληνίδα τσιγγάνα για δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Πταισματοδικείου Καλαμάτας. Ενας 26χρονος ομόφυλός της σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από πέρυσι στις 19 Σεπτεμβρίου καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 1 έτους του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας για κλοπή. 4 Ελληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 20 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας δύο  περιπτώσεις κλοπής με λεία που ξεπερνά τα 25.000 ευρώ σε χρήματα και χρυσαφικά, καθώς και δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε σπίτια, οι οποίες είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως και 30 Μαΐου του 2013 στον Αρι του Δήμου Καλαμάτας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου Ελληνα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Οι αστυνομικοί, εκτός από τα αποτυπώματα, συνδύασαν και το modus operandi (τρόπος δράσης) και οδηγήθηκαν στον εν λόγω κατηγορούμενο, ο οποίος παραβίαζε συνήθως το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα και έμπαινε στο σπίτι όταν οι ιδιοκτήτες έλειπαν.